Gucci este una din mărcile de lux prestigioase care este afectată masiv de fenomenul contrafacerilor, la nivel mondial, iar motivele pentru acest lucru nu constituie o surpriză. Cu atâtea stiluri iconice și concepte stilistice care vizează poșetele, Gucci se află în topul actorilor din lumea modei de lux alături de Chanel, Hermes și Louis Vuitton.

Materialele de calitate superioară, arta deosebită, stilurile atemporale și evazarea semnăturii Gucci prin mânerele din bambus, închiderile tip potcoavă și pânza cu monogramă GG fac ca poșetele Gucci să iasă în evidență.

Cu toate acestea, este important să vă familiarizați cu elementele originale și să puteți identifica articolele contrafăcute atunci când doriți să achiziționați poșete Gucci în regim second-hand deoarece există o mulțime de falsuri. Următorul ghid prezintă o serie de sfaturi și reguli care vă vor putea ajuta să efectuați personal o scurtă verificare a autenticității în 5 pași atunci când doriți să achiziționați o geantă Gucci în regim second-hand.

Descoperă colecția Gucci

Pasul 1: Verificați eticheta care indică numărul serial

 • Căutați în interiorul poșetei, lângă buzunarul interior cu fermoar, o etichetă dreptunghiulară din piele (cu unghiuri drepte ascuțite) opusă închiderii frontale a poșetei.
 • Examinați cu atenție specială ambele părți ale acestei etichete dreptunghiulare: partea din față ar trebui să aibă trei rânduri de text ștanțat, în timp ce partea din spate va indica numărul serial.
 • Pe partea din față a acestei etichete, asigurați-vă că linia superioară prezintă marca comercială ® într-un cerc.
 • Imediat dedesubt ar trebui să observați semnătura „GUCCI” scrisă cu majuscule. Examinați apoi cu atenție partea din față a poșetei: inițialele litere „G” și cele două „C” trebui să fie rotunjite, aproape ca niște cercuri incomplete.
 • Imediat sub acestea ar trebui să identificați mențiunea „fabricat in Italia” scrisă cu litere mici.
 • Asigurați-vă că ștanțarea termică este aliniată în partea centrală și că fontul este autentic.
 • Comparați fontul de pe eticheta poșetei în cauză cu imaginea de mai jos pentru a vedea dacă fonturile se potrivesc.

Legenda: Așa arată o etichetă autentică cu număr de serie Gucci – vedere frontală și din spate. Rețineți cele trei puncte cheie: 1) ștanțarea ®; 2) fontul autentic „Gucci” și; 3) mențiunea „fabricat in Italia” scrisă cu litere mici.

Toate cele trei rânduri trebuie să fie centrate în centrul etichetei, iar ștanțarea termică trebuie să fie clară și precisă. În dreapta este un exemplu al părții din spate a unei etichete autentice cu număr serial. Rețineți că fontul numeric Gucci de pe spatele etichetelor cu numărul de serie ar trebui să aibă litere cu piciorușe și să fie similar stilului folosit de mașinile de scris.

Partea din spate a unei etichete de serie moderne, dreptunghiulare, conține între 10 și 13 cifre, dispuse pe două rânduri. Primul rând indică stilul poșetei, în timp ce al doilea rând reprezintă codul furnizor/lot. Acest cod nu va avea niciodată litere, iar fontul va reda stilul specific literelor cu piciorușe, adaptat pentru cifre.

Cu toate acestea, este necesar să rețineți că acest cod nu este unic pentru fiecare poșetă – și alte poșete identice cu cea a dvs. care provin din aceeași serie și care au același furnizor vor avea același cod, prin urmare, două genți autentice Gucci pot avea același cod serial.

De asemenea, rețineți că poșetele vintage Gucci au un rând care conține nu mai mult de 10 -13 cifre, ștanțat pe etichete de piele mai rotunjite.

Și dacă poșeta mea nu are o etichetă dreptunghiulară?

Brandul Gucci, stilurile de etichetă și prezența unui cod serial au variat foarte mult în cursul anilor:

 • Gențile vintage Gucci, adică acele poșete din anii 1960, sunt caracterizate prin coduri de model ștanțate pe etichete.
 • În jurul anilor 1960, unele poșete puteau să aibă un cod de model în timp ce la altele acest cod lipsea.
 • În jurul anilor 1970, numărul serial sau codul de model lipsea de pe poșetele Gucci, pe acestea regăsindu-se doar scriptul Gucci scris cu caractere cursive.
 • Începând de la sfârșitul anilor 1970 și până la începutul anilor 1980, Gucci a produs o colecție de accesorii care erau caracterizate printr-un cod de serie tipărit în aur, cod pe care îl puteți găsi adesea parțial șters sau decolorat.
 • Eticheta dreptunghiulară din piele, cu număr serial, se găsește de obicei pe gențile Gucci fabricate începând cu sfârșitul anilor ’90.

Forma și stilul etichetei variază substanțial în ceea ce privește poșetele mai vechi aparținând stilului Gucci vintage. Dacă se pretinde că poșeta este un model mai nou însă nu are eticheta aceasta, acest lucru trebuie să funcționeze ca o alarmă care indică posibilitatea unui articol contrafăcut.

În plus, începând cu 2016/2017 și până în 2021, pe lângă eticheta cu numărul serial, Gucci a început să folosească coduri QR, ștanțate pe etichete din material negru, plasate în interiorul poșetelor, ca element suplimentar de siguranță împotriva contrafacerilor. Aceste coduri QR pot fi scanate cu smartphone-uri în vederea autentificării poșetelor.

Legendă: Poșetele moderne Gucci realizate în și după 2016/2017, vor fi prevăzute cu un cod QR “Quick Response” care este ușor de scanat de majoritatea smartphone-urilor pentru a stabili autenticitatea. Acesta este un nou pas pe care Gucci l-a făcut pentru a combate elementele contrafăcute, astfel fiind mult mai dificilă atât replicarea numărului serial cât și a codului QR.

Dacă știți că geanta este un model nou, asigurați-vă să căutați codul QR față de toate celelalte puncte de autentificare.

Legenda: geanta Gucci Arli – un model vintage deosebit din piele bordeaux și accesorii bi-ton aurii și argintii. Închiderea GG interconectată este foarte diferită de modelele moderne, însă poșeta reprezintă un articol unic și autentic Gucci. Rețineți că interiorul poșetei NU PREZINTĂ etichetă cu număr serial, totuși este, fără îndoială, un articol autentic.

Legenda: în stânga este prezentat modelul vintage Gucci Aviatrix Medium Boston, cu logo-ul Gucci. În dreapta, veți vedea un exemplu de etichetă cu număr de serie vintage, cu margini rotunjite, precum și creasta Gucci, cu numerele tipărite în auriu. Exemple ca acestea nu respectă standardele tipice de etichetă cu numărul serial și, ca atare, sunt absolut uimitoare.

Pasul 2: Verificați materialele și manopera

Fiind un brand de lux de top, Gucci confecționează poșete exclusiv din materiale de cea mai înaltă calitate suplinite de o manoperă deosebită. Acesta este motivul pentru care puteți găsi chiar și poșete Gucci foarte vechi, din anii ’80 și ’90, într-o stare uimitoare, aproape noi.

Când achiziționați o poșetă Gucci second-hand, calitatea acesteia trebuie să fie evidentă la prima vedere/atingere. Dacă aveți posibilitatea de a examina fizic geanta, atingeți materialul din care este confecționată.

Fie că este vorba de pânza care poartă monograma GG reprezentând semnătura Gucci, de pielea Guccissima „cea mai bună piele Gucci” (piele de vițel sau piele de căprioară sau rarele modele din piele de animale exotice, ca de pildă pielea de crocodil), la atingere, se simte imediat luxul Gucci. Articolele contrafăcute vor folosi frecvent piele ieftină care va arăta, se va simți și care chiar va deborda un miros artificial ca urmare a faptului că a fost fabricată la mașină și finisată cu substanțe chimice de calitate slabă.

Legenda: Să analizăm acest exemplu superb de poșetă Gucci din piele de crocodil cu mâner superior din bambus, finisată cu accesorii maro și aurii. Mânerul superior din bambus este simbolul iconic Gucci, în timp ce materialul din pielea de crocodil este pur exotic.

Puteți observa calitatea accesoriilor și manoperei. Aruncați o privire la eticheta numărului serial – are margini rotunjite și nu respectă codurile standard. Partea frontală a etichetei este, de asemenea, diferită: observați imprimarea aurie și lipsa mărcii comerciale ® pe care o găsiți pe gențile moderne Gucci.

Pasul 3: Examinați modelul cusăturilor.

Poșetele Gucci autentice au cusături precise care uneori, însă nu întotdeauna, prezintă fire care au aceeași culoare ca poșeta în sine. Dacă observați orice denivelare a cusăturii, rupturi sau goluri în filetare sau chiar zdrențuire a marginilor cusăturilor, este foarte probabil ca poșeta să fie contrafăcută.

Legenda: în stânga se poate observa o cusătură in colțul de jos al genții supradimensionate GG Supreme Monogram cu hortensii albastre. În dreapta se poate observa rucsacul Gucci din piele de căprioară, în culoarea roz, cu accesorii din bambus.

Pasul 4: Cum sunt accesoriile

Accesoriile Gucci variază foarte mult în funcție de stilurile poșetelor, mai ales pentru că accesoriile sunt elementele pe care Gucci pune un accent puternic în design-ul articolelor, design care s-a schimbat semnificativ de-a lungul anilor (chiar și logo-ul Gucci s-a schimbat recent de la interconectarea G la stilul Marmont GG suprapus).

Unele dintre cele mai populare accesorii prezente pe poșetele Gucci includ închiderea în formă de potcoavă, închiderea cu piston – pe poșetele Jackie 0 Hobo și închiderea din bambus și respectiv mânerele din bambus.

Deși există diferențe evidente între tipurile de accesorii Gucci, toate au un singur lucru în comun: calitatea. Puteți simți diferența atingând o poșetă Gucci autentică, veți observa imediat greutatea și calitatea metalului. Niciodată metalul folosit nu va fi ușor, ieftin, predispus la zgârieturi sau acoperit cu plastic.

Bambusul Gucci, care a început să fie utilizat în timpul penuriei de piele și metal din cel de-al Doilea Război Mondial, este fabricat manual cu meticulozitate, la flacără deschisă, fiind apoi lăcuit pentru a obține un finisaj de calitate, în nuanța bronzului. De asemenea, se simte dens și rafinat în mână.

Notă: asigurați-vă că analizați îndeaproape fermoarele! Acesta este un accesoriu unde falsificatorii fac adesea greșeli. Fermoarele autentice Gucci sunt din metal solid, fiind marcate cu o gravură „GUCCI”. Dacă fermoarul se simte ușor sau slab sau dacă este din plastic, este mai mult ca sigur un fals. Fermoarele autentice Gucci sunt construite pentru a rezista testului timpului.

Legenda: o poșetă mult mai modernă, această geantă supradimensionată Gucci Red Guccissima Soho Tote a fost creată pentru a fi in sine o declarație. Pielea ultra-moale, suplă și luxoasă Guccissima este finisată cu un material în tonuri îndrăznețe de roșu aprins și auriu.

Pasul 5. Solicitați cardul de autenticitate

Când achiziționați atât de mult dorita poșetă Gucci, puteți primi un card cunoscut sub denumirea de card „controllato”. Cardul are culoarea gri, fiind inscripționat cu logo-ul „GUCCI”, 10 cifre și mențiunea „controllato” scrisă cu litere mici.

Acest card este emis la achiziția fiecărei poșete autentice Gucci – totuși, nu vă lăsați păcăliți. Dacă falsificatorii pot replica o poșetă întreagă, pot replica la fel de ușor și un card. Nu acceptați pur și simplu prezența acestui card ca dovadă că geanta este autentică.

Pe de altă parte, dacă nu găsiți un card „controllato” atunci când achiziționați o poșetă Gucci second-hand, nu trebuie să vă alarmați. Cardurile se pierd frecvent (deoarece nu sunt unice pentru geanta dvs. specifică, ci mai degrabă generice, fiind emise odată cu toate noutățile Gucci) iar poșeta poate fi, desigur, autentică, și fără un astfel de card.

De fapt, numeroși agenți economici de renume, implicați în revânzarea produselor de lux, vor furniza propriul tip de card de autenticitate care certifică faptul că poșeta este autentică. Aceiași comercianți vor oferi în mod obișnuit o garanție de autenticitate cu garantarea returnării sumei achitate, iar cei mai buni vor oferi o garanție de autenticitate pe viață – nu doar una care expiră după perioada tipică de returnare de 30 de zile.

Autenticizarea poșetelor Gucci poate părea dificilă la început, deoarece Gucci a creat atât de multe stiluri și modele extraordinare de-a lungul anilor. Cu toate acestea, dacă se cunosc principiile calitative fundamentale care sunt comune tuturor poșetelor Gucci, se pot observa cu ușurință elementele contrafăcute.

Dacă doriți să aflați cum puteți autentifica poșetele  altor mărci de top, ca de pildă  Chanel, Hermes și Louis Vuitton, asigurați-vă că aveți la îndemână celelalte ghiduri

LUXURA ELITE BOUTIQUE este vârful de lance, un spațiu atât online cât și fizic atent curatoriat, unde găsești piese luxury preowned evaluate și autentificate la un nivel foarte ridicat de expertiză și acuratețe.
Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.


LanguagePentru furnizarea de servicii acest site folosește cookies. Navigând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Mai multe informații.

Close Popup