Hermes

Hermès se bucură de un statut iconic în lumea luxului. O combinație de moștenire bogată, măiestrie rafinată, atenție pentru detalii și niveluri ridicate de calitate și profesionalism prin întregul proces de fabricație îi conferă companiei Hermès o poziție de superioritate în lumea foarte competitivă și nemiloasă a luxului.

Povestea originii din spatele unuia dintre cele mai mari nume de mărci de lux este una interesantă. Hermès, este de fapt numele de familie al fondatorului brandului de designer, dar numele provine și din mitologia greacă – era numele zeului grec al mesagerilor și comerțului.

Istoria Hermès

Thierry Hermès a fondat compania în 1837 ca atelier de hamuri la Paris. Inițial, intenția sa a fost de a servi nevoile nobililor europeni prin furnizarea de șei, căpăstru și alte echipamente de călărie din piele. La începutul secolului al XX-lea, fiul lui Thierry, Charles-Émile Hermès, a mutat magazinul companiei la 24 Rue Du Faubourg Saint-Honore din Paris, unde rămâne până în prezent și este sediul global al companiei.

Treptat, oferta de produse a companiei s-a extins de-a lungul generațiilor. Între 1880 și 1900, a început să vândă articole de șelărie și și-a introdus produsele în magazinele de vânzare cu amănuntul. În 1900, compania a început să vândă geanta „Haut à Courroies”, care era destinată călăreților. În 1918, Hermès a introdus prima jachetă de golf din piele cu fermoar, făcută pentru Prințul de Wales de atunci. În anii 1920, accesoriile și îmbrăcămintea au fost aduse în portofoliu. În 1922, primele genți din piele au intrat în linia de produse.

Gențile de călătorie ale mărcii introduse în 1925 au fost un succes global. În anii 1930, Hermès a introdus produse care au intrat acum în analele modei ca simboluri – Sac à dépêches din piele (renumită „geanta Kelly” după Grace Kelly) în 1935 și carrés Hermès – eșarfele –  în 1937. În 1949, au apărut prima cravată de mătase Hermès și primul parfum „Eau d’Hermès”.

Logo-ul emblematic al companiei cu trăsura cu cal și cutiile portocalii au fost prezentate în anii 1950.

Hermes

Birkin Bag

Punctul central al segmentului de lux ultra-premium, „Birkin bag” a fost introdusă în 1984, după o conversație întâmplătoare între CEO-ul de atunci Jean-Louis Dumas și actrița și cântăreața Jane Birkin într-un zbor de la Paris la Londra, aceasta i-a mărturisit că avea nevoie de o geantă de mărime medie. Fiecare Birkin costă între 12.000 USD și 300.000 USD și este lucrată de mâna rafinată a unui singur meșter, căruia îi ia între 18 și 25 de ore pentru a o finaliza manual, mai mult dacă pielea este de crocodil.

În 2014, o geantă Birkin din crocodil Himalayan Nilo extrem de rară s-a vândut cu 185.000 USD, devenind a doua cea mai scumpă geantă vândută la licitație. Hermès este cunoscut pentru că arde gențile Birkin imperfecte, arătându-și dedicarea pentru cea mai bună calitate.

Filosofia brandului Hermès

Filosofia mărcii Hermès poate fi rezumată printr-un singur citat din fostul CEO Jean-Louis Dumas – „Nu avem o politică de imagine, avem o politică de produs”.

Filosofia mărcii este profund înrădăcinată în valorile „calitate” și „rafinament”. Tocmai pentru aceste principii, marca a evitat întotdeauna producția de masă, liniile de producție și externalizarea. Potrivit Hermès, fiecare produs care iese sub numele mărcii ar trebui să reflecte munca grea depusă de artizan. Până astăzi, directorul de creație Pierre-Alexis Dumas semnează fiecare produs Hermès înainte de a părăsi atelierul, arătând angajamentul neclintit al companiei față de cea mai înaltă calitate.

Hermes

Potrivit actualului CEO Axel Dumas, principala forță a mărcii Hermès este dragostea pentru măiestrie. Acest lucru este mai departe transmis de Pierre-Alexis Dumas, care a fost citat spunând:

Cred că obiectele Hermès sunt de dorit, deoarece reconectează oamenii la umanitatea lor… Clientul nostru simte prezența persoanei care a creat obiectul, în timp ce obiectul îl aduce, în același timp, înapoi la propria sensibilitate, pentru că îl percepe prin toate simțurile”.

Forța motrice din spatele valorilor de calitate și unicitate este dorința intensă a Hermès ca și companie să rămână exclusivistă. Aura de exclusivitate este importantă pentru companie, deoarece nu intenționează să înfățișeze brandul și produsele sale ca lux de masă sau chiar lux premium. Filozofia și scopul a fost întotdeauna să rămână „luxul ultra-premium”, care poate fi permis doar de foarte puțini și nu este ușor disponibil.

Măiestrie: Există o pregătire obligatorie de 2 ani pentru un meșter înainte ca acesta să poată începe să lucreze la asamblarea oricărui produs din piele din portofoliul Hermès. Acest lucru încetinește timpul de producție, dar filozofia companiei a fost întotdeauna să mențină penuria și exclusivitatea. Divizia de articole din piele a Hermès angajează doar 200 de meșteri pe an. Această practică a fost aplicată în cele șase generații de meșteri ale companiei.

Hermes

Calitate: Hermès a introdus „răbdarea” ca principiu și element foarte puternic în strategia sa de a obține cea mai înaltă calitate. Clienții nu se pot aștepta să intre într-un magazin și să iasă cu o geantă Birkin. În schimb, trebuie să plasați o comandă și să așteptați câteva luni înainte de a fi gata.

Este adesea dezbătut de economiști că această coadă pentru genți Hermès creează un excedent de cerere, care se revarsă în alte produse de „consolare” Hermès, cum ar fi portofelele și curelele.

La sfârșitul anilor 1990, Hermès a urmat pe scară largă o strategie de reducere a magazinelor în franciză, prin cumpărarea acestora, închiderea unui număr destul de semnificativ și prin deschiderea mai multor magazine operate de companie. Începând cu 2019, Hermès are 311 magazine la nivel global, dintre care 223 erau deținute și operate direct de companie.

Toți angajații și artizanii noi sunt selectați cu atenție și trec printr-o sesiune de formare internă de trei zile numită „Inside the Orange Box” care urmărește originile companiei până la fondatori și istoria dezvoltării fiecărei categorii de produse. Obiectivul acestei instruiri este de a face ca fiecare angajat Hermès să se simtă apropiat, implicat și să se identifice cu cultura, filozofia și valorile companiei, demonstrând astfel devotamentul companiei față de calitatea mărcii și moștenirii sale.

Autenticitate: Hermès nu privește susținerea celebrităților ca pe o tactică de construire a mărcii și s-a îndepărtat în mod activ de această formă de marketing. Însuși faptul că doar celebritățile din lista A și cei ultrabogați își pot permite și pot avea acces la produsele lor cele mai premium și exclusive este o susținere autentică a mărcii.

De asemenea, Hermès nu urmează strategii de lansare a colecțiilor specifice regiunii sau a ofertelor de produse, permițând ca aceleași colecții de produse să fie vândute peste tot în lume. În plus, Hermès a fost întotdeauna un susținător și un utilizator semnificativ al strategiei „ediție limitată” și, de asemenea, limitează distribuția produselor sale în magazinele sale, demonstrându-și angajamentul de a prezenta doar cele mai autentice produse. De asemenea, produsele Hermès nu sunt oferite niciodată la reduceri.

Independență: Hermès și-a afirmat întotdeauna independența în structura sa de acționariat și proprietate a familiei. Procedând astfel, este capabil să-și păstreze cea mai mare parte a producției în Franța și să își servească viziunea pe termen lung.

Fostul CEO Patrick Thomas, doar al doilea individ din afara familiei Hermès care a condus compania, a comentat odată:

„Industria luxului este construită pe un paradox: cu cât marca devine mai dezirabilă, cu atât vinde mai mult, dar cu cât vinde mai mult, cu atât devine mai puțin de dorit”.

Comentariul său încapsulează în întregime strategia de exclusivitate și penurie pe care Hermès o urmează pentru marca sa.

Inovație: Hermès urmează, de asemenea, o tradiție continuă de inovație în segmentul ultra-luxului. De la primii ani de înființare până în cele mai recente vremuri, compania fabrică și lansează produse exclusive care sporesc atractivitatea mărcii și îi întăresc poziția ca obiect al dorinței semnificative în rândul bazei sale de clienți.

În 2015, continuând tradiția de a oferi ceva nou și de a extinde definiția luxului, Hermès a colaborat cu Apple într-o nouă colecție numită Apple Watch Hermès. Noua colecție a fost clasificată ca un adevărat efort de colaborare cu fiecare ceas gravat cu semnătura Hermès, caracter personalizabil după faimosul portocaliu Hermès și cele trei cadrane ale sale exclusive, respectând modelele feței ceasului Hermès.

De asemenea, a lansat un nou site web de îmbrăcăminte pentru bărbați numit Le MANifeste d’Hermès, care își propune să acționeze ca un ghid pentru nevoile de styling ale bărbaților. Acest site web a fost numit de revista GQ ca având capacitatea de a revoluționa comerțul electronic.

În 2016, Hermès a lansat primul său Hermès Innovation Lab în Leeds, Yorkshire, Marea Britanie pentru a implementa tehnologii emergente, inclusiv auto-urmărirea coletelor și livrarea inteligentă, folosind servicii bazate pe locație. În 2020, a lansat cel de-al doilea laborator de inovare în magazinul său din New York, construit în întregime din materiale durabile și prezentând eforturile sale în design durabil, inclusiv o variantă din lemn a iconicului Kelly Bag.

Hermès se întoarce în mod regulat la rădăcini atunci când are nevoie să găsească inspirație pentru crearea și lansarea de noi produse. „Heritage” este unul dintre cei mai puternici diferențiatori ai identității de bază a mărcii Hermès.

Vitrinele

Legendarele „vitrine Hermès” au fost întotdeauna o platformă vizuală foarte puternică pentru a prezenta stilul rafinat și moștenirea măiestriei mărcii. Vitrinele sunt considerate a fi un omagiu al companiei adus meșterilor săi. Potrivit lui Pierre-Alexis Dumas, vitrinele Hermès sunt ca un portal către cultura companiei. Dumas este mândru că o are pe Leïla Menchari, designerul de vitrine de lungă durată al mărcii din 1978 până în 2013. În acești 35 de ani, s-au creat 136 de fantezii elaborate cu produse concepute special pentru vitrine, din care nimic din vitrină nu era de vânzare.

Concluzie: Brandul Hermès este și va continua să fie ultra-lux

Hermès este o poveste de succes ultra-lux, fără nicio îndoială. Cu o distribuție limitată, exclusivitate și marketing controlat, întreaga companie și multe dintre categoriile sale de produse au înregistrat în mod regulat rate de creștere de două cifre de la an la an.

Compania s-a menținut cu succes în viață și a consolidat un brand diferențiat prin istorie puternică, măiestrie rafinată și calitate superioară. Faptul că este considerată cea mai inovatoare dintre toate casele de modă de lux este o dovadă a angajamentului companiei de a produce și lansa în mod constant produse ultra-lux, care sunt unice și au o marcă distinctă de superioritate și măiestrie.

  • Astăzi, Hermès vinde o eșarfă de mătase la fiecare 20 de secunde!
  • Geanta Birkin are cea mai lungă listă de așteptare pentru un accesoriu, aproximativ șase ani!
  • Hermès are 240 de magazine în întreaga lume, inclusiv locația din Wall Street și magazinul emblematic de pe Madison Avenue.
  • Printre clienții celebri ai Hermès se numără Madonna, Elle MacPherson, Kim Kardashian, Victoria Beckham, Nicole Kidman și Julianne Moore.

Luxura Elite se străduiește zi de zi să găsească și să vă aducă creațiile Hermès în boutique pentru o experiență a luxului de neegalat, ultra-luxury, lux Hermès.

Sunt Gabi Urdă, consultant de comunicare & stylist personal. Te ajut să-ți vezi potențialul vizual prin sesiuni de consultanță vestimentară & private shopping, apoi să îți spui povestea prin copywriting aliniat cu valorile tale, toate în slujba brandului tău personal.
Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.


Language



Pentru furnizarea de servicii acest site folosește cookies. Navigând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Mai multe informații.

Close Popup