Multe femei tânjesc să dețină o geantă de designer emblematică, dar prețurile lor mari pot fi adesea descurajante. La urma urmei, prețul mediu al unui Chanel Flap este de 5.000 USD, în timp ce un Hermes Birkin te poate costa oriunde de la aproximativ 9.500 USD până la aproape 40.000 USD. Cu toate acestea, dacă încerci să te convingi pe tine însuți (sau pe celălalt, știți voi cine!) că este bine să cumperi unul dintre cele mai râvnite accesorii din lume, iată un argument bun: sunt o investiție surprinzător de grozavă.

În ceea ce privește gențile pentru femei, trei nume se află în top în ceea ce privește calitatea, unicitatea, clasa și valoare. Dacă vorbești despre genți, poți menționa mărci precum Hermès, Channel și Louis Vuitton. Când luați în considerare investițiile într-o marcă de genți, Hermes vs Chanel este cel mai bun pariu.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să investești în genți sau vrei să câștigi mai mulți bani din cumpărarea unei genți de designer, alegerea ta ar trebui să fie între Hermes și Chanel. Prin urmare, pentru a vă ajuta să descoperiți în ce genți merită să investiți astăzi, acest articol va compara Hermes vs Chanel.

Timisoara, Sambata 9 Iulie 2022, ©Cornel Putan

Hermès

Hermès a fost înființată în anul 1837 și s-a specializat în parfumerie, ceasuri, mobilier pentru casă și pielărie, pentru a numi doar câteva departamente. Această companie veche de 184 de ani, deținută de Thiery Hermes și care își are începuturile la Paris, Franța, își vinde acum produsele în întreaga lume. În 2019, venitul net al Hermes a fost de aproximativ 1,528 miliarde EUR și a angajat aproximativ 14.282 de oameni. Desigur, este o companie cu răspundere civilă cu mulți acționari, dar are familia Hermes drept proprietari importanți.

Vom vorbi doar despre un sector al lui Hermes, care se ocupă de gențile Hermes. O caracteristică unică a genților Hermes este că sunt realizate în întregime manual, iar producția fiecărei genți poate dura de la 18 până la 24 de ore sau chiar mai mult. Pielea Hermes este durabilă și unică în toată lumea. Cele mai cunoscute genți Hermes sunt Hermes Birkins și Hermes Kelly. În 2020, o geantă Birkins valora aproximativ 11.000 de dolari și a fost vândută cu până la 377.261 de dolari la licitații.

Sunt adesea disponibile la buticurile Hermes în cantități limitate în distribuție, de aceea este o listă de așteptare de ani. Prin urmare, acest lucru le face foarte rare, iar asta contribuie la costul ridicat și la valoarea sa de revânzare. Gențile Hermes sunt adesea vândute la buticuri de revânzare și platforme online la un preț mai mare, ceea ce le face o opțiune de investiție incredibilă.

Chanel
Timisoara, Sambata 9 Iulie 2022, ©Cornel Putan

Chanel

Chanel este, de asemenea, un nume important în lumea modei și are o gamă largă de produse. Este, de asemenea, o companie de lux franceză care se concentrează pe îmbrăcăminte, accesorii și bunuri de lux pentru femei. Compania a fost fondată în 1910 și a fost deținută inițial de Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Alain Wertheimer și Gerard Wertheimer sunt actualii proprietari ai Chanel. Sunt nepoții lui Pierre Wertheimer, care a fost partener de afaceri al lui Coco Chanel. Această companie veche de 112 ani este în prezent localizată în 310 de magazine și își deservește produsele în întreaga lume.

Începând cu 2019, Chanel are un venit net de aproximativ 2,14 miliarde de euro și are peste 20.000 de angajați. Chanel este renumită pentru parfumuri, costum, pantofi și genți din piele, printre altele. Produsele Chanel sunt considerate ca fiind realizate din materiale de cea mai înaltă calitate. Majoritatea genților din piele Chanel sunt fabricate din piele de miel sau vacă cu finisaj caviar și sunt realizate de meșteri în principal din Paris, Spania și Italia. Pe fiecare geantă realizată, Chanel face un test de durabilitate pentru a garanta că vor rezista ani de zile. Acestea, printre alte motive, sunt responsabile pentru costul ridicat al genților Chanel și creșterea valorii de revânzare.

Chanel are o cultură prin care cele mai emblematice genți ale sale sunt scumpite anual. Prin urmare, gențile Chanel pot crește în valoare în timp. De exemplu, modelul Chanel 2.55 a crescut în valoare cu aproximativ 70% în ultimii ani. Gențile Chanel se vând între 6.000 și 9.000 USD și sunt disponibile doar la buticuri Chanel. Revânzarea genților Chanel se face prin intermediul platformelor online și în magazinele de revânzare. Gențile în ediție limitată sunt adesea cele mai bune când vine vorba de alegerea investiției.

Hermès vs Chanel

Mulți oameni își aleg genților exclusiv în funcție de modă și gust. Ei iau în considerare în primul rând designul care le complimentează ținuta sau doar designerul pe care îl iubesc.
Cu toate acestea, dacă vă interesează investițiile, toate acestea ar putea să fie un factor, dar și valoarea pe care o câștigă în timp. O investiție bună vă aduce câștigul așteptat la momentul estimat. Timpul este un factor esențial de luat în considerare înainte de a investi în genți.

Timisoara, Duminica 10 Iulie 2022, ©Cornel Putan

În general, atât în genți Hermes, cât și în genți Chanel merită să investiți. Cu toate acestea, luând în considerare anumiți factori, este posibil să doriți să alegeți unul în locul celuilalt.

Timisoara, Duminica 10 Iulie 2022, ©Cornel Putan

Factori de luat în considerare atunci când decideți ce să investiți în Hermes vs Chanel

Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când decideți care este o alegere de investiție mai bună între Hermes și Chanel.

Acestea sunt:

Raritatea are legătură cu valoarea sa

În afară de puținele asemănări, deficitul genților Hermes este o caracteristică unică care le face foarte valoroase. Dacă trebuie să aveți încredere în valoarea unui brand, Hermes o va avea pe baza rarității. Este produsă doar o cantitate limitată dintre fiecare dintre modelele lui Hermes. Este aproape imposibil să achiziționați un nou design de genți de la Hermes fără o relație puternică cu un reprezentant de vânzări. Ca rezultat, creșterea valorii unui nou design de genți Hermes este adesea mai rapidă. Este rezonabil ca, odată ce oamenii nu pot cumpăra o geantă Hermes nouă, mai ales odată ce aceasta este epuizată, să meargă la magazinele de revânzare și să cumpere la un cost mai mare.

Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți un profit real, nu vă veți vinde geanta Hermes prea curând. Câștigul real se acumulează în timp. Un număr excelent de genți Hermes își păstrează valoarea, iar unele apreciază mult în timp, spre deosebire de Chanel, cu mai puține genți de mână care își păstrează sau apreciază valoarea.

Luxul

Când luați în considerare Hermes vs Chanel, luxul este un alt factor esențial de luat în considerare. Chanel este pionierul genților de designer și se remarcă prin stilurile sale clasice de genți. Valoarea investiției unei genți Chanel depinde adesea de capacitatea acesteia de a-și păstra hype-ul și de a o transforma într-o tendință pe termen lung. Gențile Chanel nu sunt produse în cantități limitate precum Hermes. Prin urmare, valoarea unei genți Chanel nu este în primul rând rezultatul deficitului, ci al stilului său.

Cele mai valoroase genți Chanel sunt adesea clasicele. Ele tind să înlocuiască chiar și pe cele noi în valoare, deoarece au menținut o cerere mare pentru o lungă perioadă de timp. Geanta cu clapă Chanel 2.55, portofel cu lanț și geanta Boy sunt atemporale și vor fi mereu în stil. Nu toate produsele Chanel își apreciază sau chiar își păstrează valoare, dar poți conta pe modelele clasice Chanel dacă investești în genți.

O geantă Hermes Birkins poate valora până la 15.000 USD în revânzare, în timp ce o geantă Hermes Kelly variază de la 9.000 USD la 12.000 USD. Chiar și cu un Hermes Shiny Lizard Kelly Sellier 28 care se vinde cu 22.500 USD pe piața de revânzare, Hermes Birkin este încă cea mai căutată și cea mai bună geantă Hermes în care să investești.
Creșterea valorii Birkins de-a lungul anilor este extraordinară. Birkins, în special cu hardware de aur în unii ani, bate valoarea aurului. De asemenea, Kellie sau Birkins din piele de aligator sau crocodil sunt alegeri bune de investiție, având în vedere randamentele viitoare. În afară de Kellie și Birkins, alte genți Hermes își păstrează valoarea în timp sau pot chiar aprecia puțin, cum ar fi tote Hermes Garden. Longevitatea unei genți Hermes o face o opțiune bună de investiție atâta timp cât o feriți de deteriorare și îi gestionați bine purtările.

Durabilitate

Pieile Chanel nu sunt la fel de rezistente ca Hermes. Drept urmare, capacitatea dvs. de a vinde profitabil depinde de modul în care manipulați gențile. Fie Chanel, fie Hermes, produsele vintage sunt adesea cele mai bune opțiuni de investiție.

Acum cinci ani, o geantă Chanel pentru băieți începea de la 2.500 de dolari, iar astăzi pornește de la 5.100 de dolari. O geantă Chanel Caviar Medium Flap costă aproximativ 1600 USD pe zece ani, dar acum a crescut în valoare cu 206%. Retailerul poate vinde aceeași geantă pentru 4.900 USD astăzi. Deținerea oricăruia dintre aceste genți înseamnă deținerea unor bunuri utilizabile. Îți poți folosi Chanel, deoarece își păstrează sau crește valoarea în timp.

Unicitatea și dominația pieței

Ambele genți Hermes și Chanel sunt renumite pentru unicitatea lor și pentru un termen lung de dominare a pieței genților de designer la nivel mondial. Cele mai valoroase dintre gențile acestor designeri sunt produsele lor vintage. Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că unele dintre modelele lor recente vor fi de epocă în câțiva ani, dintre care multe promit să fie de mare valoare la momentul respectiv.

Observând valoarea și valoarea de revânzare a diferitelor genți concepute de Hermes vs Chanel, nu este dificil să discerneți care este investiția mai bună. Prin instrumentalizarea deficitului, Hermes a garantat o oportunitate de investiție mai sigură în genți peste Chanel.

Pe această premisă, este mai indicat să alegeți genți Hermes vintage, având în vedere culorile, care sunt adesea la mare căutare pentru investiții în ceea ce privește gențile de designer.

Concluzie

Acest articol a luat în considerare în principal valoarea de piață și valoarea de revânzare a ambelor case. Dacă nu cumpărați direct de la boutique-ul designerului, asigurați-vă că îi confirmați originalitatea și fiabilitatea genții pe care o cumpărați, deoarece există multe produse contrafăcute. Indiferent de designerul în care investiți, alegeți produsele cu mare cerere, dar și culorile și pieile care au mare căutare.

 

 

Sunt Gabi Urdă, consultant de comunicare & stylist personal. Te ajut să-ți vezi potențialul vizual prin sesiuni de consultanță vestimentară & private shopping, apoi să îți spui povestea prin copywriting aliniat cu valorile tale, toate în slujba brandului tău personal.
Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.


LanguagePentru furnizarea de servicii acest site folosește cookies. Navigând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Mai multe informații.

Close Popup