Fondat în 1854, Louis Vuitton este unul dintre cei mai vechi producători și comercianți de produse de modă de lux din lume. Casa de modă franceză a câștigat o popularitate imensă din valizele sale de lux, care aveau pânza tratată cu semnătura mărcii.

Monograma LV de renume mondial a fost, de asemenea, o caracteristică a valizelor sau cuferelor de călătorie ale lui Louis Vuitton începând cu 1896, deoarece falsificatorii de la acea vreme începeau deja să imite valizele iconice. Dar acesta este un ghid pentru gențile de mână sau poșete; de ce vorbim despre valizele Louis Vuitton, ați putea întreba?

Răspunsul este simplu: calitățile care au făcut valizele de călătorie LV atât de uimitoare sunt încă prezente în poșetele LV de astăzi. De fapt, pânza tratată utilizată pe acele valize de epocă este aceeași cu cea folosită pe gențile de mână sau poșetele semnate LV, precum Speedy sau Neverfull.

Calitatea si durabilitatea incredibila este ceea ce face ca gențile de mână sau poșetele Louis Vuitton să fie atât de dorite și scumpe; cu toate acestea, odată cu această cerere și exclusivitate vine dorința falsificatorilor de a vinde falsuri făcute ieftin.

Louis Vuitton a realizat atât de multe tipuri diferite de genți de mână de-a lungul anilor încât ar necesita o carte pentru a detalia pașii de autentificare pentru fiecare geantă. Cu toate acestea, dacă există un lucru pe care Louis Vuitton a pus accent în mod consecvent în ultimii 150 de ani, a fost calitatea materialelor, a manoperei și a meșteșugului încorporate în fabricarea fiecărei genți.

Cunoașterea calităților pe care le au în comun majoritatea, dacă nu chiar toate poșetele sau gențile de mână LV, reprezintă o modalitate excelentă de a elimina falsurile peste care este posibil să dați atunci când cumpărați următorul dvs. Louis. Următorii pași de autentificare se aplică de la gențile de mână sau poșetele LV retro de 20-30 de ani la gențile LV realizate pentru colecțiile 2020 și 2021.

Ultimile Noutăți Louis Vuitton

1.Examinați forma, proporțiile și postura

Când achiziționați o geantă de lux ca Louis Vuitton, plătiți pentru calitate de top. Felul în care arată geanta este un prim pas incredibil de important atunci când autentificați un Louis Vuitton, pentru că ar trebui să știți imediat că înclinarea, cutele, proporțiile ciudate și aspectul altfel imperfect reprezintă un semn de avertisment imens.

Noua geantă Louis Vuittons ar trebui să fie perfectă: mânerele trebuie să fie robuste și simetrice, iar geanta să nu se încline. Gențile Louis Vuitton la mâna a doua ar trebui să păstreze în continuare aceleași calități ca și când erau noi, deși ar putea avea o patină în funcție de vechime (mulți iubitori de Louis Vuitton preferă de fapt culoarea de miere aurie a patinei).

Cu alte cuvinte, Louis Vuitton este o marcă unică în raport cu alte mărci de designer prin faptul că gențile de mână sau poșetele sunt extrem de durabile și își vor păstra forma și postura rigidă chiar și după decenii. De asemenea, trebuie să rețineți că postura și forma genții au mult de-a face cu materialul din care este confecționat. Mai multe detalii găsiți în secțiunile ulterioare.

Atenție: Dacă o geantă Louis Vuitton nouă sau uzată nu poate sta dreaptă și se înclină, este posibil să nu fie autentică.

2.Uitați-vă cu atenție la calitatea și modelul cusăturii:

La fel ca orice altceva, pe o geantă Louis Vuitton cusăturile ar trebui să fie impecabile. Asigurați-vă că toată cusătura arată uniform și simetrică și că nu există porțiuni descusute sau care arată altfel, inestetic.

Gențile autentice Louis Vuitton sunt cusute manual. Ar trebui să existe un ușor unghi la fiecare cusătură – fiți atenți la orice geantă care are cusături perfect drepte, deoarece acesta este un semn că a fost fabricată de mașini și este contrafăcută.

Atenție: Cusăturile perfect drepte pe o geantă Louis Vuitton au fost probabil făcute de mașini, ceea ce înseamnă că poate fi vorba despre o contrafacere.

O altă caracteristică importantă a genților autentice Louis Vuitton este culoarea cusăturilor. Louis Vuitton își acoperă firele cu un tip special de rășină pentru a adăuga o durabilitate suplimentară și rezistență la intemperii; această rășină conferă, de asemenea, cusăturii autentice LV o culoare galben muștar distinctă.

Falsurile vor folosi frecvent fire de culoare mai strălucitoare, de culoare galbenă sau portocalie pentru cusături, iar acesta este un semn de avertisment ușor de observat. La fel ca porțiunile din piele Vachetta care se găsesc adesea pe gențile de mână cu pânză cu monogramă LV, rășina de pe gențile autentice LV va dobândi o patină odată cu vârsta, dar aceasta va acționa doar pentru a întuneca nuanța.

În cele din urmă, numărul de cusături este important atunci când efectuați o verificare a autenticității Louis Vuitton. Anumite zone, cum ar fi punctul în care mânerele se atașează la geantă, ar trebui să aibă 3 sau 5 ochiuri care merg de-a lungul părții superioare a bucății care atașează mânerele la geantă, în funcție de model.

În imagine: Un exemplu frumos de geantă Alma autentică realizată în 2004. Rețineți culoarea patinei aurii pe care a dobândit-o pielea de-a lungul timpului, precum și culoarea aurie de muștar și miere a cusăturii. Alma are exact 5 cusături deasupra fiecărei agățători (din imagine), unde mânerele se atașează la corpul genții.

3. Verificați materialul, structura și calitatea procesului de fabricație:

Când vă gândiți la un Louis Vuitton, ceea ce probabil vă vine în minte este fie un Speedy, Alma sau Neverfull cu pânza maro cu monogramă LV de marcă. Acesta este probabil cel mai răspândit și popular stil al lui Louis Vuitton, totuși există mai multe alte opțiuni.

În gama largă de genți de mână Louis Vuitton, materialele, structura și calitatea procesului de fabricație sunt foarte asemănătoare. Cunoașterea materialelor este o modalitate excelentă de a deosebi produsele autentice LV de contrafaceri. Mai jos prezentăm cele mai utilizate materiale din care Louis Vuitton își face gențile de mână, de la:

Pânza cu monogramă „LV”:

Cea mai recunoscută caracteristică estetică Louis Vuitton, pânza cu monogramă LV, reprezintă un material clasic de peste 100 de ani. Acest material a fost revoluționar pentru timpul său datorită procesului de tratament și a durabilității de neegalat.

Nu o confundați cu pielea: deși pânza cu monogramă este incredibil de plăcută la atingere, nu ar trebui să aibă granulație de piele. Adesea, falsificatorii vor folosi un fel de piele artificială și vor imprima monograma pe aceasta deoarece nu pot copia procesul de tratament al LV.

Atenție: Dacă materialul țesut cu monogramă dă senzația de piele, geanta este un fals. Pânza cu monogramă ar trebui să se simtă ca una rigidă și durabilă, nu moale și suplă.

Monogramă multicoloră:

Ediție limitată și acum întreruptă, monograma multicoloră a fost lansată inițial în 2003. A fost o colaborare specială între Louis Vuitton și artistul Takashi Murakami, inspirată de culorile tropicale strălucitoare de vară.

Acesta este motivul pentru care monograma LV de pe geantă are culoarea curcubeului. Gențile acestea sunt din ce în ce mai rare și pot fi cumpărate doar pe piața de genți de mână de designer, iar prețul lor crește constant în timp, făcând din acestea un obiect valoros, excelent, de colecție.

În imagine: monograma multicoloră LV Speedy proiectată de Takashi Murakami. Este cu siguranță una dintre cele mai atrăgătoare modele din toate timpurile produse de Louis Vuitton.

Monograma Damier:

Urmează un alt stil specific Louis Vuitton: panza Damier sau „șah”. Probabil că veți întâlni acest stil în Damier Ebene (pânză maro / neagră) sau Damier Azur (pânză albă / albastră). Îl puteți găsi și în alte culori, cum ar fi grafit.

Multe femei aleg să poarte gențile imprimate Damier deoarece sugerează o declarație mai subtilă decât monograma acoperită cu logo, dar materialul în sine este același. Gențile Damier sunt ideale pentru transportul zilnic, totuși este important să rețineți că pe Damier Azur se vor vedea mai ușor zgârieturile și suprafețele uzate din cauza suprafeței sale albe.

În imagine: De la stânga la dreapta: geantă LV Beaubourg în Damier Ebene, LV Speedy în Damier Azur și geantă LV Tadao în Damier Grafit.

Monogramă Vernis pe piele:

Una dintre produsele mai tinere și distractive ale lui Louis Vuitton, modelul cu monogramă lăcuită sau „de lac”, este realizată din piele de vițel acoperită cu un strat strălucitor patentat. Este total unic printre celelalte genți LV nu numai ca aspect, ci și ca durabilitate. În timp ce pânza monogramă Louis Vuitton se știe că este aproape indestructibilă, suprafața lăcuită Vernis este mult mai fragilă și vulnerabilă la rosături și zgârieturi.

În fotografie: Monogramă cu patent lăcuit Vernis Keepall 45. Varianta Vernis lăcuite permite utilizarea de culori interesante, cum ar fi acest exemplu Blue Lagoon (Laguna albastră).

Monograma Empreinte:

Monograma Louis Vuitton Empreinte este foarte asemănătoare cu pielea Guccissima de la Gucci, în care pielea de vițel moale, suplă și luxuriantă este imprimată cu sigla mărcii.

Pielea LV are, de asemenea, un miros distinct și nu ar trebui să miroasă niciodată a substanțe chimice, așa cum e cazul multor falsuri. Acest material este relativ durabil în comparație cu creațiile de piele de la alți designeri, dar nu va rezista atât la intemperii precum pânza monogramă.

În imagine: Monogram Empreinte este un mod elegant de a face o declarație. Ar trebui să puteți vedea și mirosi luxul și calitatea emanate de acest material minunat. Nu vă mirați să vedeți din ce în ce mai multe genți Monogram Empreinte: este unul dintre cele mai populare stiluri LV din 2020!

Inspectați ștanțarea, forma și dimensiunea fontului:

O altă caracteristică pe care Louis Vuitton o păstrează consecvent la toate gențile sale de mână este ștanțarea sau ștampilarea. În geantă de mână veți găsi o etichetă din piele cu ștampila „Louis Vuitton Paris”. Asigurați-vă că aruncați o privire foarte atentă asupra formei fontului, a spațiului și a calității ștampilei sau ștanței în sine, deoarece aceste elemente sunt greșite foarte des de către cei care contrafac produsele LV.

Primul lucru pe care ar trebui să-l observați este stilul literelor. Pe ștampilele autentice Louis Vuitton, fontul este după cum urmează: „L” are o bază scurtă, „O”-urile sunt mari și rotunde (nu ovale!), cele două litere „T” sunt foarte apropiate – aproape de punctul în care par să se atingă (TT), dar nu chiar, iar stilul fontului este subțire și ascuțit.

Cusăturile din jurul ștampilei ar trebui să fie, de asemenea, curate și cu continuitate: fire descusute, cusături inegale sau o ștampilă asimetrică sunt toate avertismente că aveți de-a face cu o geantă falsă.

Pentru o verificare rapidă și ușoară a autenticității pe o ștampilă LV, examinați relația dintre L și O în Louis, precum și simbolul®. Dacă există un gol evident, vizibil între L și O, acesta este un semnal de alarmă.

L și O sunt foarte apropiate între ele pe ștampilele sau ștanțările autentice LV. De asemenea, puteți verifica simbolul ® în ceea ce privește plasarea acestuia. Ar trebui să fie simetric chiar între V și U în „Vuitton”. Dacă apare deplasat prea departe de linia centrală între V și U, este probabil un fals.

Atenție: Stilul literelor reprezintă o modalitate ușoară de deconspirare atunci când vine vorba de contrafacere. „T-urile” îndepărtate și „O-urile” în formă ovală sunt un indiciu instantaneu al unui fals.

În imagine: Două exemple de ștanțare interioară autentică Louis Vuitton. În stânga este un exemplu retro, așa că unele patine și uzura de pe eticheta de piele ștanțată sunt normale. Observați culoarea galben muștar a cusăturii, precum și unghiul ușor al fiecărei cusături.

În dreapta veți vedea un exemplu modern, dar ceea ce se remarcă cel mai mult este că, chiar și pe exemplul de epocă, literele ștanțate sunt la fel de clare și proaspete ca și cele moderne – un testament al calității autentice a ștanței Louis Vuitton. Utilizați aceste imagini ca punct de referință: toate ștampilele sau ștanțele autentice LV ar trebui să arate astfel.

5. Atenție la codul de data sa fie corect:

Începând cu anii 1980, Louis Vuitton a început să utilizeze un sistem brevetat de coduri de dată pentru a preciza unde și când au fost fabricate gențile de mână. Chanel folosește o secvență de numere pentru codul de dată și acesta are rol de număr de serie și poate fi utilizat în procesul de autentificare. Hermes folosește o literă într-o formă pentru a stabili anul în care a fost făcută geanta.

Louis Vuitton folosește o combinație de litere și cifre pentru a stabili locul și data exactă la care a fost fabricată geanta – cu exactitate care ajunge până la săptămâna anului! Verificarea autenticității codului de dată al genții LV potrivirea sa cu ștanța „made in” (fabricat în) reprezintă o metodă de autentificare de importanță majoră.

Ar trebui să țineți cont întotdeauna de faptul că unii falsificatori – în special cei șireți, care stau în spatele replicilor foarte convingătoare cunoscute sub numele de super-falsuri – știu sistemul de coduri de date al lui Louis Vuitton și îl pot copia pe gențile lor false.

Prin urmare, nu vă bazați niciodată exclusiv pe codul de dată ca dovadă a autenticității – trebuie să țineți cont de toate elementele și să examinați geanta în ansamblu pentru a stabili dacă este autentică.

Coduri de țară:

* Vă rugăm să rețineți: codurile FL și SD sunt utilizate în gențile fabricate atât în ​​SUA, cât și în Franța, iar codul SA este utilizat la gențile fabricate atât în ​​Italia, cât și în Franța.

Pe majoritatea genților Louis Vuitton, veți găsi codul din două litere fie urmat, fie precedat de patru numere. Excepția de la această regulă generală o reprezintă gențile special confecționate la comandă, care utilizează codul AAS și câteva genți Louis Vuitton retro.

Cele patru numere sunt, de asemenea, foarte importante, deoarece codifică data la care v-a fost fabricată geanta – Louis Vuitton stabilește cu precizie această dată, până la săptămâna exactă a unui an anume pe gențile mai noi și până la lună pe cele mai vechi.

Pe gențile Louis Vuitton fabricate din 2007 până în prezent, primul și al treilea număr reprezintă săptămâna, în timp ce al doilea și al patrulea număr reprezintă anul în care a fost făcută geanta.

Acest principiu este același pentru gențile Louis Vuittons fabricate în 2021: adică DU0211 ar fi un exemplu de cod de dată LV pentru o geantă fabricată în Franța în prima săptămână (prima și a treia cifră 0 și 1) din anul 2021 (a doua și a patra cifră) 2 și 1).

Gențile fabricate din 1990 până în 2006 au un mod similar, cu excepția primului și celui de-al treilea număr reprezentând luna anului în care a fost făcută geanta, nu săptămâna.

În imagine:

DU2037 = Fabricată în Franța, anul 07, săptămâna 23. Această geantă a fost fabricată în a 23-a săptămână a anului 2007.

MI3087 = Fabricată în Franța, anul 07, săptămâna 38. Această geantă a fost fabricată în a 38-a săptămână a anului 2007.

VI0998 = Fabricată în Franța, anul 98, săptămâna 09. Această geantă a fost fabricată în septembrie 1998.

SP0053 = Fabricată în Franța, anul 03, săptămâna 05. Această geantă a fost fabricată în martie 2005.

Deși acest ghid reprezintă o modalitate excelentă de a vă instrui cu privire la multiplii factori cheie din procesul de autentificare Louis Vuitton, nu există nici un înlocuitor pentru un autentificator instruit care poate deosebi legat la ochi, la propriu, o geantă autentică de una falsă, doar pe baza mirosului genții.

De aceea, vă recomandăm întotdeauna să solicitați ajutorul unui autentificator profesionist atunci când este posibil. Cu toate acestea, dacă doriți să evitați acest proces de evaluare, nu ezitați să admirați colecția noastră Louis Vuitton, care a fost autentificată de experți și are garanție de autenticitate cu returnarea banilor.

LUXURA ELITE BOUTIQUE este vârful de lance, un spațiu atât online cât și fizic atent curatoriat, unde găsești piese luxury preowned evaluate și autentificate la un nivel foarte ridicat de expertiză și acuratețe.
Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.


LanguagePentru furnizarea de servicii acest site folosește cookies. Navigând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Mai multe informații.

Close Popup