Pieile și culorile rare și de înaltă calitate folosite la gențile Hermès se numără printre caracteristicile acestor obiecte simbol, contribuind la a face gențile unice în comparație cu alte genți de lux. Hermès deschide drumul de mulți ani în a folosi doar cele mai bune și mai exotice piei.

Găsirea bucății de piele perfecte pentru geanta ta Hermès este o provocare. Există multe piei diferite, piei exotice și culori din care să alegeți, fiecare dintre ele având propriile caracteristici și calități. Haideți să trecem în revistă tipurile de piele folosite de celebra casă franceză, în afară de cele de animale exotice – crocodil, struț, șopârlă.

Bogata moștenire

Când fondatorul Thierry Hermès și-a înființat atelierul în 1837, aceasta era o firmă de fabricare a hamurilor, furnizând șei de top celor bogați și celebri, aristocraților și oamenilor de stat. Când Emile-Charles Hermès a preluat conducerea, el a extins afacerea de fabricare a șeilor și a folosit cele mai bune piei și piei exotice pentru a crea nu numai șei, ci și valize, genți, mănuși și multe altele.

O operă de artă

Onorând moștenirea casei, meșterii Hermès au continuat să folosească tehnici de cusut de șelărie pentru gențile de călătorie din piele. Cusătura de șa – tehnica care a fost utilizată pe scară largă la realizarea hamurilor și șeilor – necesită coaserea cu ochiuri vizibile folosind două ace simultan și o prindere puternică cu noduri. Marginile marochinăriei fine Hermès sunt, de asemenea, lustruite cu grijă.

Aprovizionare exclusivă

Hermès deține câteva tăbăcării pe tot globul pentru a asigura aprovizionarea cu piele de înaltă calitate. Una dintre ele este tăbăcăria d’Annonay, pe care a achiziționat-o în 2013. Articolele din piele Hermès includ acum gențile sale din piele, cum ar fi mult căutatele Birkins, și bagaje, agende, pantofi, mănuși, curele și, nu în ultimul rând, şelărie.

O gamă diversă

Hermès folosește o gamă largă de piei în produsele lor, cum ar fi pielea de crocodil, șopârlă, piele de porc, struț, capră și piele de miel, bivol, vacă. Piele de vițel box – adesea văzută în gențile Kelly de epocă, pielea Epsom – o piele în relief foarte rezistentă la zgâriere și pielea Fjord – o piele de vițel sunt câteva dintre tipurile populare de piele utilizate în articolele din piele Hermès.

Creme de la crème

Dintre toate gențile emblematice Birkin, Niloticus Crocodile Himalaya este una dintre cele mai râvnite – aproape supranumită Sfântul Graal pentru iubitorii de genți. Un crocodil Niloticus alb mat Himalaya Birkin 30 a fost licitat pentru 2,98 milioane de dolari HK la Christie’s, devenind cea mai scumpă geantă din lume vândută vreodată într-o licitație. Pielea de crocodil are o gradație delicată de culoare de la gri fumuriu la alb sidefat – asemănătoare cu Himalaya acoperită cu zăpadă.

Detalii

  • Doar cele mai bune piei sunt folosite pentru a crea fiecare geantă Hermès. Toate cusăturile de pe piele sunt realizate manual, fiecare detaliu este luat în considerare în timpul procesului.
  • O geantă Hermès autentică va prezenta foarte puține, sau deloc, umflături în piele. Va avea structură de la sine și o siluetă netedă.
  • Cureaua de piele din partea din față a genții va avea întotdeauna marginile netede.

Ghidul pentru piele Hermès

Hermès Barenia – pielea naturală

Această piele a fost folosită inițial pentru șeile Hermès și este, fără îndoială, una dintre cele mai bune piei disponibile. Pielea de vițel de calitate superioară prezintă un exterior minunat de neted, cu o notă de luciu. De obicei, este finisată cu o cusătură albă și este complet rezistentă la zgârieturi datorită materialului care absoarbe uleiul, făcându-l, de asemenea, rezistent la apă și ideal pentru sezonul ploios. Singurul mic dezavantaj al acestui tip de piele este că în timp dezvoltă patina.

Hermès Box – piele de vițel

O altă piele de vițel de calitate superioară, pielea de vițel este cel mai vechi tip de piele folosit în gențile Hermès și este prezentă în multe genți Kelly vintage. Finisajul neted oferă un aspect sofisticat, cu zgârieturi și pete amestecate cu materialul de-a lungul timpului, cu lustruire ușoară. Cu toate acestea, pielea este fără îndoială sezonieră și se recomandă prudență atunci când o manipulați pe vreme ploioasă, deoarece urmele de apă vor păta geanta.

Hermès Skipper – piele de bivol

O piele moale din bivol de apă oferă un aspect granulat de mărime medie. Când această piele este vopsită, absoarbe substanța chimică aproape de centrul bobului. Acest lucru oferă un aspect oarecum pătat și clasic. Această piele este ideală pentru utilizare intensă, deoarece este rezistentă la apă și zgârieturile sunt șlefuite fără prea mult efort.

Hermès Sindhu – piele bivol

Introdusă de Hermès în 2007, pielea Sindhu este realizată din pielea unui bivol de apă. Folosită numai în linia Green Party, pielea are o dimensiune și o culoare unică a granulelor. Există, de asemenea, o variație în piele datorită acestui fapt, ceea ce o face o piele distinctă și unică. Este ideală pentru utilizare intensă și este foarte rezistentă la zgârieturi.

Hermes Chamonix mat

Versiunea mată din piele de vițel, Chamonix este incredibil de netedă. Cu toate acestea, deoarece pielea oferă un finisaj mat, nu este strălucitoare și, ca atare, nu se zgârie ușor. De fapt, zgârieturile de pe această piele sunt ușor de șlefuit și se pot amesteca cu materialul pentru a oferi un aspect vintage. Aveți grijă cu această piele pe vreme ploioasă, deoarece nu este rezistentă la apă și urmele de apă nu se vor estompa.

Hermès Coromandel – piele de capră

O piele de capră puternică și rezistentă, aceasta este opțiunea perfectă pentru cei care intenționează să-și folosească geanta Hermès în mod regulat. Pielea ușoară este ideală pentru a fi transportată zilnic, iar finisajul neted și textura moale sunt surprinzătoare când iei în considerare cât de rezistentă este împotriva zgârieturilor. Această piele combină luxul și caracterul practic la perfecțiune și este o opțiune excelentă pentru orice geantă Hermès.

Hermès Mysore – piele de capră

O versiune mai rafinată a Chevre de Coromandel, această piele este, de asemenea, realizată din piele de capră și complet rezistentă la zgârieturi. Pielea este, de asemenea, ușoară și ușor de manevrat, diferența majoră fiind că granulația este mai vizibilă pe material decât pe Chevre de Coromandel. Daca iti doresti calitatile Chevre de Coromandel cu boabe mai mici, acesta este materialul pentru tine.

Hermès Clemence

Fabricată din tăuraș, această piele a fost în atenție încă din anii 1980 și este un material clasic. Pielea grea este extrem de durabilă, oferind o rezistență împotriva pătarii, deși tinde să fie una dintre cele mai moi. Multe femei văd acest lucru ca pe un avantaj, mai ales atunci când folosesc zilnic geanta și orice crăpătură care apare la marginile genții poate fi recondiționată cu ușurință. Aveți grijă cu acest material în jurul apei, deoarece veziculele de apă sunt foarte greu de îndepărtat.

Hermès Courchevel

O piele similară cu popularul Epsom, Courchevel oferă o granulație foarte uniformă pe tot parcursul. O altă mică diferență este că acest tip este mai lucios și mai întunecat în partea superioară decât Epsom, o caracteristică pe care unele femei o preferă. Pielea este foarte ușoară, ceea ce o face ușor de transportat, iar multe pete de apă și alte urme sunt ușor de curățat.

Hermès trekking de vacă

O piele de vacă rară prelucrată, pielea Vache Trekking este cunoscută pentru presa fină. Disponibil din 2009, Hermès a dezvoltat această piele pentru a fi utilizată pe o gamă selectă de genți. Este disponibil doar într-un număr limitat de culori și este extrem de rar de găsit pe o geantă Hermès.

Hermès country

Piele de vacă prelucrată în stilul Country Leather este renumită pentru fermitatea ei. O completare relativ nouă la colecția de piele Hermès, această piele a fost lansată abia în 2012. Este folosită în principal pentru gama Garden Party și oferă o protecție puternică împotriva uzurii de zi cu zi, precum și o granulație mare pentru un model unic.

Hermès Grain d’H – piele de vițel

O altă piele introdusă în 2012, pielea de vițel Grain d’H este o piele de vițel de sex masculin prelucrată, care are o presă fin structurată. Este folosit pe o gamă de produse Hermès, inclusiv genți și portofele. Granulația mică de pe piele oferă o senzație moale, dar texturată, în timp ce rezistența oferă protecție împotriva zgârieturilor și a altor daune accidentale.

Hermès Epsom

Spre deosebire de alte piei care mențin modelul de pe piele, acest tip luat de piele Epsom este o piele în relief. Aceasta înseamnă că modelul presat în piele nu este granulația reală. Cu toate acestea, acest lucru are câteva beneficii majore, cum ar fi faptul că pielea își păstrează forma în toate circumstanțele și înseamnă, de asemenea, că este complet rezistentă la zgârieturi. Materialul este, de asemenea, ușor și se curăță cu o simplă ștergere folosind o cârpă umedă.

Hermès Evergrain

O altă piele în relief, evergrain are o diferență cheie – o senzație moale și luxoasă. Multe piei în relief se pot simți aspre sau rigide, cu toate acestea, evergrain oferă acea atingere fină și moale pe care atât de multe femei o iubesc. Din păcate, deoarece pielea este atât de moale încât este predispusă la zgârieturi și, în timp ce zgârieturile mici sunt ușor de îndepărtat cu o frecare ușoară a degetelor, zgârieturile mari ar putea fi nevoie să fie șlefuite de un profesionist.

Hermès Vache

O suprafata neprelucrata face ca aceasta piele sa fie extrem de delicata. Cu toate acestea, are și o duritate, ceea ce înseamnă că, pe măsură ce se maturizează prin utilizare în timp, culoarea și textura pielii se schimbă. Un finisaj complet neted face ca aceasta să fie una dintre cele mai moi piei la atingere și este o bucurie să-ți treci degetele pe suprafața complet netedă a oricărei genți din acest material.

Hermès Derma

Introdusă de Hermès în 2004, pielea Derma este realizată din piele de tăuraș. Procesată până devine incredibil de netedă, această piele este cunoscută pentru moliciunea sa la atingere și textura netedă și mată. Deși extrem de delicată, este o piele plină de satisfacții, deoarece poate fi realizată în aproape orice formă odată prelucrată.

Hermès Troika

Fabricată dintr-un vițel de sex masculin, această piele este cunoscută și ca piele de vițel nenăscut, care nu a fost încă prelucrată și vopsită. Caracteristicile pentru care este cel mai bine cunoscut includ textura sa netedă și blana minunată, care este plină de strălucire. O descoperire rară, acest tip de piele este folosit pe foarte puține genți Hermès din întreaga lume.

Hermès piele de catifea

Cunoscută și sub numele de năbuc, pielea de catifea este realizată dintr-o piele brută de tăuraș. Folosită în general pentru accesorii și alte produse Hermès, este mai rar folosită la genți.

Hermès Fjord

O piele de vițel fjord are o granulație mai plată și mai lată decât alte piei, cum ar fi Clemence. Textura pielii este foarte moale la atingere, oferind un aspect elegant, iar exteriorul este complet rezistent la apa. Un mic dezavantaj este că această piele este puțin mai grea decât alte piei disponibile, cu toate acestea, finisajul elegant contrabalansează acest lucru și o face să merite greutatea.

Hermès Negonda

Ajunsă pe scenă în 2007, această piele de vițel este dezvoltată în principal în gama Garden Party. Pielea se caracterizează prin granule mari și o duritate medie. Datorită diferenței dintre Negonda și Sindhu în ceea ce privește colorarea, există și o variație în pielea utilizată. Aceasta este o piele grozavă pentru genți care vor fi folosite destul de intens pentru că este dură și rezistentă.

Hermès Swift (Gulliver)

Cunoscută anterior ca piele Gulliver până când a fost întreruptă prelucrarea ei în 1999, această piele minunată a fost reintrodusă pe piață în 2005 sub noul nume Swift. Pielea are o granulație fină, care este incredibil de moale la atingere și are capacitatea de a reflecta lumina în timp ce absoarbe vopseaua ca puține alte piei de pe piață. Singurul dezavantaj este că este predispus la zgârieturi, totuși, micile zgârieturi sunt ușor de îndepărtat printr-o glisare ușoară a degetelor.

Hermès Togo

Togo este sora vitregă a lui Clemence, care este făcută din pielea unui taur tânăr. Togo este mai ușor decât Clemence și își menține forma mult mai ușor. Multe femei aleg Togo pentru genți mai mari din acest motiv, deși decizia este într-adevăr una personală dacă preferați un aspect mai lejer sau un aspect mai rigid. Exteriorul este definit de un finisaj moale cu pietriș, care se simte neted, dar granulat.

Hermès Veau Tadelakt

Este ușor să presupunem că aceasta este o piele de vițel tip box, la prima vedere și, într-adevăr, are multe din aceleași calități. Cu toate acestea, Veau Tadelakt este mult mai moale decât box și nu are boabe vizibile la exterior, oferindu-i un aspect incredibil de neted, superior. De fapt, multor femei le este greu să creadă că aceasta este de fapt o piele!

Sunt Gabi Urdă, consultant de comunicare & stylist personal. Te ajut să-ți vezi potențialul vizual prin sesiuni de consultanță vestimentară & private shopping, apoi să îți spui povestea prin copywriting aliniat cu valorile tale, toate în slujba brandului tău personal.
Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.


LanguagePentru furnizarea de servicii acest site folosește cookies. Navigând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Mai multe informații.

Close Popup