Dior este fără indoială un brand emblematic în industria modei, iar gentile Dior sunt unele dintre cele mai contrafacute produse de pe piaţă.

Fiecare geantă Dior vine cu indicațiile sale specifice și vom explora una dintre genţile semnate de Christian Dior, Lady Dior. Acestea fiind spuse, majoritatea elementelor cuprinse în acest ghid se aplică şi altor genţi Christian Dior.

Cum autentificaţi o geantă Lady Dior?

Gențile Christian Dior sunt elegante și atemporale, dar niciuna precum Lady Dior. Numită după regretata prințesă Diana, Lady Dior este unul dintre produsele emblematice ale Dior. Această geantă de mână elegantă Dior a trecut cu adevărat testul timpului, încă de la concepția sa, în 1994, când a fost numită pentru prima dată ChouChou, însemnând „favorită” în franceză.

În septembrie 1995, când un ChouChou negru a fost dăruit prințesei Diana de Wales, totul s-a schimbat. Prințesa a comandat câte una în fiecare culoare și până în 1996, geanta a fost redenumită oficial Lady Dior.

De unde știţi dacă aveţi geanta autentică atât de iubită de răposata prințesă? Urmați acești pași pentru a ști dacă dețineți produsul real:

1. Verificați mânerele

Mânerele trebuie să fie ferme și robuste. Le puteți ține în poziție verticală sau le puteți plia, dar mânerele din piele nu trebuie să se îndoaie în niciun fel. Mânerele subțiri sunt un semn de manoperă de calitate slabă. Falsurile tind, de asemenea, să scârțâie.

2. Inspectați amuleta

Amuleta care scrie D-I-O-R nu ar trebui să poată să se răstoarne și să fie orientată în direcția opusă, deoarece este atașată la geantă pe o buclă pivot, mai degrabă decât pe o buclă suspendată liberă. Ar trebui să puteţi roti bucla amuletei în stânga și în dreapta, dar nu să o întoarceţi. Literele D-I-O-R nu trebuie să fie subțiri sau ușoare și nici să se miște excesiv.

3. Aruncaţi o privire la eticheta exterioară din piele

Eticheta din piele care este aplicată pe amuleta “O” ar trebui să spună pur și simplu “Christian Dior” imprimat pe partea din spate a acesteia, nici mai mult, nici mai puțin. Falsurile au uneori gravat „Christian Dior Paris Made In Italy”.

4. Verificați fermoarul

Trăgătorul fermoarului principal va avea patru zale atașate la acesta, una mică urmată de trei inele mai mari, cu un trăgător rotunjit al fermoarului atașat la inelul final. Aceast trăgător oval al fermoarului ar trebui să se simtă puternic în mână și să aibă ștampilat „CD”.
Vă rugăm să rețineți că multe genți moderne Lady Dior nu au închidere cu fermoar, ci mai degrabă au o clapetă de piele care acoperă deschiderea spre geantă.

5. Aruncaţi o privire asupra picioarele de metal

Întoarceți geanta și ar trebui să vedeți cinci sau patru știfturi metalice (în funcție de dimensiunea genţii) în forma unei cupole conice. Falsurile sunt adesea mai plate sau pot fi prea ascuțite. Ar trebui să găsiți patru picioare pe dimensiunile medie, mică și mini a genţilor Lady Dior și cinci picioare pe cea mare. Vă rugăm să rețineți că forma picioarelor de pe Mini Lady Dior este mai conică sau mai plată decât pe alte dimensiuni.

6. Inspectați căptușeala interioară

Culoarea căptușelii din material textil nu va fi întotdeauna identică cu culoarea exterioară a genții, în ciuda opiniei populare. De exemplu, puteți găsi adesea căptușeală roșu cannage în interiorul genţii Lady Dior cu exterior negru.
Gențile reale Lady Dior pot avea pe căptușeală un model cannage sau jacquard Dior; deși căptușeala cu model Cannage este mai frecventă. Unele genți Lady Dior au căptușeală din piele naturală sau din piele întoarsă.

Vă rugăm să rețineți că elementele din piele utilizate în interiorul Lady Dior trebuie să fie întotdeauna de aceeași culoare cu exteriorul genții.

7. Simțiți cusătura

Examinaţi cusătura. Nu ar trebui să o puteţi simți prin trecerea degetelor peste cusătură și culoarea ar trebui să se potrivească cu culoarea genţii, făcându-o aproape invizibilă.
La cele mai multe falsuri, firul poate avea o culoare diferită și va fi simțit cu ușurință. La unele falsuri sofisticate, acestea ar putea încerca să imite calitatea cusăturii găsite pe genţile reale, motiv pentru care ar trebui să verificați întreaga geantă, de la mânere la interior pentru a obține o perspectivă mai bună despre calitatea acesteia.

La genţile autentice, ar trebui să existe mai mult de zece cusături pe fiecare parte a modelului pătrat sau diamantat. Cusătura, de asemenea, nu va fi adâncă pentru a nu deteriora pielea, în timp ce falsurile de multe ori arată aproape în relief pe geantă.

8. Verificați simetria

Ţesătura cannage este o semnătură Dior și ar trebui să fie perfect complementară cu geanta. De asemenea, ar trebui să fie perfect simetrică și aliniată cu buzunarele și părțile diferite.

9. Inspectați structura

Atat genţile Christian Dior noi cât şi cele folosite iubite ar trebui să îşi păstreze forma. În cazul în care geanta este dezechilibrată sau nu şi-a păstrat forma, deţineţi cel mai probabil un fals.

10. Dimensiunile gentilor Lady Dior sunt următoarele:

Mărime Măsurători în cm
Lady Dior Mare 31 L x 25 Î x 10 D
Lady Dior Medie 9,4” L x 8,8” Î x 4,3” D
Lady Dior Mică / MyABC 7,8” L x 6,4” Î x 3,1” D
Lady Dior Mini 6,7” L x 5,9” Î x 2,8” D
Lady Dior Micro 5,7” L x 4,7” Π x 2,4” D

Căderea mânerului ar trebui să măsoare 10 cm în partea de sus a genţii la Lady Dior Mare și Medie, 8 cm la cea Mică și 7 cm la Lady Dior Mini.

11. Examinați documentele de autenticitate (broșură și card)

O geantă nouă Lady Dior vine cu o broșură completă cu informații despre modul de întreținere a genții. Va fi scrisă în engleză, chineză și franceză.

De asemenea, va exista un card de autenticitate Dior. Acest card trebuie să aibă spații dreptunghiulare albe care au fost completate, cel mai adesea manual, cu detalii precum data achiziției, locația buticului și numărul de stil al genții.

Nu vă agitaţi dacă nu primiţi un card la achiziţionarea la mâna a doua, deoarece majoritatea genților folosite nu vor veni cu acest card sau cu broșura. De asemenea, deținerea broșurii și a cardului de autenticitate nu garantează autenticitatea, deoarece aceste articole nu sunt atașate la geantă.

12. Examinați eticheta cu codul datei

Toate gențile Dior conțin o etichetă din piele cusută în geantă. Pe unele genți Lady Dior veți găsi codul de dată imprimat pe o etichetă de piele în interiorul buzunarului intern cu fermoar. La altele veți găsi codul de dată imprimat la cald pe partea din spate a etichetei din piele „Christian Dior” atașată chiar în afara buzunarului intern.

Indiferent de locație, eticheta trebuie să aibă formă dreptunghiulară cu colțuri rotunjite. O etichetă din piele cu colțuri drepte va fi cu siguranță un fals.

Eticheta din piele „Christian Dior” atașată chiar în afara buzunarului interior ar trebui să aibă două sau trei linii imprimate la cald în auriu, argintiu sau imprimate fără culoare: „Christian Dior” în partea de sus, cu „PARIS” scris cu majuscule. La unele, dar nu la toate genţile Dior, veți găsi și un al treilea rând mai jos: “FABRICAT ÎN ITALIA” sau “FABRICAT ÎN SPANIA”, de asemenea, scris cu majuscule.

 

Pe unele genți Dior, puteți găsi ștampila „fabricat în..” pe partea din spate a etichetei în loc de partea din față. În cazul în care nu este amplasat în partea din față, simbolul „fabricat în” ar fi ștampilat la cald chiar deasupra codului datei și trebuie să fie perfect centrat. Imprimarea neglijentă este un semn al unui fals, astfel aveţi grijă.

 

Christian Dior a încetat să mai facă poșete în Franța în 1990. Văzând un „FABRICAT ÎN FRANŢA” pe o geantă Dior mai nouă, ar trebui să fie un semnal de alarmă imediat.

De asemenea, începând cu anii 1990, etichetele situate în afara buzunarului intern sunt cusute în jurul perimetrului. Etichetele codului de dată situate în interiorul buzunarului intern nu sunt și nu au fost cusute în jurul perimetrului lor.

Cum se citeşte un cod de date Dior?

Imagine: în partea stângă, eticheta cu codul datei este cusută în căptușeala din piele a buzunarului interior. Codul înseamnă că geanta a fost fabricată în iulie 2017 la o fabrică din Italia. În partea dreaptă, codul datei este imprimat la cald pe partea din spate a etichetei “Christian Dior” atașată chiar în afara buzunarului cu fermoar. Codul înseamnă că această geantă Lady Dior a fost fabricată în decembrie 2008 la o altă fabrică din Italia.

Când vă uitați la acest cod de dată, veți observa că este format din șase numere și două litere în următorul format: 00-XX-0000.

Cele două litere indică fabrica unde a fost fabricată geanta. De exemplu, „BO” și „MA” înseamnă că geanta a fost fabricată în Italia. Prima și a treia cifră care urmează literelor reprezintă luna, în timp ce a doua și a patra reprezintă anul.

Formatul codului datei este același cu cel de pe genţile Louis Vuitton, deoarece atât Dior, cât și Louis Vuitton fac parte din LVMH. Vă rugăm să consultați ghidul LV pentru diagrama de codului literelor, dar nu uitați că ar trebui să vă așteptați ca Lady Dior să fi fost fabricată în Italia sau Spania dacă geanta a fost fabricată în 1990 sau ulterior.

Cum îmi găsesc numărul de serie Christian Dior?

Genţile Christian Dior nu au un număr de serie unic pentru fiecare geantă. Veţi găsi un număr de stil al genții pe cardul său de autenticitate și un cod de dată imprimat la cald pe o etichetă de piele din interiorul genții. Eticheta de piele cu codul de dată poate fi amplasată într-unul din cele două locuri: în interiorul buzunarului cu fermoar sau chiar în afara și sub buzunarul cu fermoar.

Nu există alte numere de serie care pot fi găsite pe oricare dintre gențile de designer ale lui Christian Dior. Este de la sine înțeles că, dacă există un număr suplimentar imprimat oriunde pe geantă, aceasta este în mod clar un fals.

Genţile Dior vin cu un card de autenticitate?

După cum am menţionat anterior, genţile Dior vin cu un card de autenticitate la cumpărare dar nu este o metodă sigură de autentificare a unei genţi, mai ales pentru că este mult mai uşor să falsifici un card de calitate superioară decât o geantă întreagă, astfel că acordaţi întotdeauna atenţie calităţii genţii în sine decât să vă concentraţi doar pe cardul de autenticitate.

Cât costă autentificarea unei genţi Dior pre-folosită?

Companiile de revânzare vor autentifica gratuit geanta Dior folosită dacă alegeți să vă vindeți geanta cu una dintre ele. Este unul dintre avantajele de a avea un revânzător profesionist care se ocupă de vânzarea dvs.

Dacă achiziţionaţi o geantă Dior pre-folosită căutaţi un revânzător de genţi de firmă, care oferă o garanţie de autenticitate de returnare a banilor pentru toată durata de viaţă și are o reputație de lungă durată pentru a-şi susține revendicările de autenticitate. Căutați recenzii de la clienți și vedeți ce au de spus ceilalți cumpărători și vânzători.

Luxura Elite (www.luxuraelite.ro) este cel mai mare comerciant online de luxury fashion din România. Oferta este extrem de variată: Hermes, Chanel, Vuitton, Gucci si multe altele
Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.


LanguagePentru furnizarea de servicii acest site folosește cookies. Navigând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Mai multe informații.

Close Popup